^Back To Top
Jesteś tutaj: Home Podorogram 2016 - efekty
- W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
- Współpracowaliśmy z 58 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa świętokrzyskiego.
- Pomoc żywnościowa trafiła do 4 444 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 1 505 ton żywności;
- 94 953 paczek żywnościowych;
- 108 300 posiłków.
- W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 240 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły 4 555 osoby
- Rodzaje warsztatów:
- Kulinarne – 60 spotkań dla 1 025 uczestników
- Żywieniowo - dietetyczne – 60 spotkań dla 1 182 uczestników
- Edukacja ekonomiczna – 60 spotkań dla 1 051 uczestników
- Niemarnowanie żywności – 60 spotkań dla 1 297 uczestników